Той подчерта обществената тайна – че КПКОНПИ не работи. Концентрацията на

...
Той подчерта обществената тайна – че КПКОНПИ не работи. Концентрацията на
Коментари Харесай

Проф. Радулов: През последните 12 г. структурите за борба с корупцията се размножаваха като зелената еугле...

Той акцентира публичната загадка – че КПКОНПИ не работи.

 

„ Концентрацията на противодействието на корупцията единствено в един орган е непродуктивно. Когато престъпно деяние става обект на една конструкция, международният опит демонстрира, че има огромни изкривявания. За да има триумф в противодействието на корупцията, би трябвало да има и други органи, които да са конкуриращи се един различен... Законът е отрязал Министерство на вътрешните работи от работа по корупцията. Бяха конфискувани опциите и на ДАНС да работи по случаи на корупция. Тези благоприятни условия би трябвало да се върнат законово, Наказателно-процесуален кодекс би трябвало да се промени “, добави проф. Радулов.

 

„ Не мисля, че е належащо да се лимитира до несъмнено равнище работата по корупцията. Когато започваш изпод и последователно разплиташ паяжината, се движиш към горните равнища. Това ще е сериозен проблем при разплитането на една мрежа от корупционни схеми “, сподели още специалистът.

 

По думите му настоящата конюнктура в страната не е такава, че да бъдем признати абсолютно в Шенген: „ България е цялостна с мигранти. Има още малко работа, преди да ни одобряват в Шенген “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР